2024.06.16. 00:19
Navigáció
· Főoldal
· A Budapest-Bamako
· Hírek
· A Csapat tagjai
· Szponzoraink
· Cikkek
· Útvonal
· Térkép a 2009-es útvonalról!
· Letöltések
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· Galéria
· Elérhetőségeink
· BLOG
· Videók
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 44
· Legújabb tag: kizybaba
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Mauritániában - 2010.01.28.
HírekA konvoj ma a B2 Beachról a fővárosba ment, ahol most már a 2wd és 4wd csapatok egy helyen alszanak. Pénteken mennek Kiffába, a következő alvóhelyre.
És a karaván halad... - 2010.01.27.
HírekEste 10-kor telefonált Tamás a műholdas telefonról.

Röviden csak annyit mondott, jól vannak, kb. 40-50 autó lehet. A Marokkó-Mauritánia határátkelés teljesen simán, problémák nélkül zajlott. Este 6 körül lépték át a határt, aztán mentek a táborba, ami kb. 10 km-re van a határtól.
A tábor eléggé feltűnő volt a rengeteg katonával. Páncélos egység, gépfegyveresek, szóval rengeteg katona várta őket.

Az autókkal kört alkotva parkoltak le, a kör közepén táboroztak sátraikban. Körülöttük meg a katonák vigyáztak rájuk. Az egész utat védik. kb. 200 méterenként állt egy katonai csapat, amerre elhaladtak. Ötös csoportokban haladnak az autók. A hangulatuk jó. Ez volt 2010.01.26-án.

A mai cél a Bamako egyik korábbi rendszeres megállója, a B2 Beach, az óceánparton. Ott fognak táborozni.

Frissítés!

Tamás délután telefonált a műholdas telefonon. Megérkeztek a B2 Beach táborhelyre, bár ide csak a négykerékhajtású autók mentek be, a konvoj kétkerekes autói szintén katonai fedezettel valószínűleg Nouakchottba, a fővárosba mentek táborozni.

A B2 Beach-en most pihennek, alszanak, akinek kell, szerel. Holnap mennek tovább.

Megjegyzés! A Budapest-Bamako hivatalos honlapjáról úgy tűnik, eltávolították a teljes fórumot!

Az alábbi Üzenet van a fórum helyén:

A magyar biztonsági szervek kérésére, a Bamako felé saját felelősségre elindult, a futamtól távozó csapatok védelmének érdekében a Fórum elérhetőségét szüneteltetjük.

Köszönjük mindenki megértését.


Most innen is vegyük le a híreket?
2010.01.25. - Irány Dakhla!
HírekA FŐ HÍR: A Mali Team sok más csapattal együtt elhagyta a Budapest-Bamako hivatalos útvonalát.

Miután Tamásék éjjel fél 1 körül beértek a célba, aludtak egyet. Délelőtt szereltek, pótolták az elveszett olajcsavart, majd átnézték az autót.
A kartervédő alulról ráidomult a motorblokkra, annyit kapott. Az erősített BF Goodrich abroncsok bütykeinek harmada eltűnt, tőből letörött. Az elmúlt napok sziklás-köves útjai alaposan megtépázták az autót. Defektjük eddig nem volt, de ezzel a megtépázott gumival ha tovább mennek, hasonló utakon, akkor már nem úszták volna meg.

Pl. a Raid Adventure Team 2, Ulrichovával is kapott annyi defektet naponta, amenniy pótkereke nem volt...
A Raid Adventure Team 1, Jan Ulrichhal pedig szintén totálkárra törte magát 2-3 napja, de mi csak most tudtuk meg.

A Budapesti Honvéd Dreamteam összetörte a kocsija elejét, a Sandlander mindhárom autója gondokkal küzd, a We solve it 2 feladta motorhiba miatt, a Liszi Bau dakaros team autójában motort kellett cserélni... Snickers és Vadludak, valamint egy másik L300-ban lengéscsillapító törés, szakadás, Duna TV felborult szétszakadt futómű miatt, Raid Adventure 1 felborult, a 058-as Nador is felborult ma... kemény az idei verseny.


Szóval... a 028-as Mali Team ma déltájban, több más csapattal együtt elindult Dakhla-ba, Nyugat-Szaharába. Oda is értek, szállodában és kempingben alszanak az ott lévő csapatok, összesen 40-50 autó. Ott van Villám Géza, a kamion, több CH-s rajtszámú autó, szóval sokan.

Nyugat-Szaharába minden további nélkül beengedték őket, az ellenőrzőpontokon csak intettek a hatóságok, menjenek csak. Még egy trafipaxnál is elengedték őket, látva a rajtszámot, pedig kicsit gyorshajtottak.

Most Villám Géza szervezésében eligazítás, megbeszélés van Dakhla-ban a hogyan továbbról. Holnap, január 26-án elindulnak Mauritána felé, és aztán Maliba, Bamakoba. Ha minden jól megy... reméljük nem esik bajuk.

Update, éjfél felé érkezett információból:

Megvolt a ma esti eligazítás. Mauritánia nagyon várja a csapatokat és igyekszik mindent megtenni a biztonságukért. Köszönik, hogy mennek.

Egy hotelban szálltak meg. Itt volt lehetőség net kapcsolatra is, így tudott Tamás küldeni néhány új képet. Nagyon lassú a net, nehezen jönnek át a levelek, fotók. A hangulat jó.
Szóval a versenyt feladták, de az adományok haladnak Mauritánia és Mali felé az autósokkal - már nem a versenyzőkkel.
Ha Isten is úgy akarja a csapatok idén is megteszik a Budapest - Bamako távot, reméljük minden gond nélkül. Holnap /azaz már ma/ déltől már valószínűleg a mobilokon nem tudjuk elérni őket, csak a műholdas telefonon. Bár L300Tom Tamás mondta, hogy próbál venni megint egy Mauritán feltöltő kártyát és arról akkor tud hívni. Hát idén megtörtént, hogy a Budapest - Bamako futam ketté vált, az ötödik futam a verseny kezdetétől.
Nem a bajt mennek keresni, egyszerűen csak a Budapest - Bamako Budapesten kezdődik és Bamakoban ér véget.
A katonák a mauritániai táborhelyen fogják őket várni és ott tartanak eligazítást, ami a marokkói határtól kb. 10 km-re lesz.
A Vadludak sajnos nem tudnak velük tartani mert az egyik tagnak nincs vízuma. Ő az utolsó pillanatban csatlakozott, mert az eredeti csapattag eltörte a lábát.


Ezt üzenték a Mali Teamból.
2010.01.24. - Assa-Tarfaya
HírekTamás a 028-as Mali teamból most, 20 óra körül tudott hívni. Alig van térerő.

Autógyilkos a terep, sok a szikla, kő. 3-4 teniszlabda méretű kövek. Ha a keréknyomban megy, leér az autó alja, ha abból kiteszi féloldalasan az autót, ott meg a gördőlö köveken csúszkál, lecsúszik.

Valahol úgy sikerült odaverni az L300 alját, hogy az osztóműből utána kirázódott az olajleeresztő csavar, elfolyt az olajuk. Szerencsére valaki mögöttük jövő szólt CB-n, hogy nagyon folyik valakinek az olaja. Félreálltak, a betöltőnyílás csavarját berakták alulra, a betöltő helyére meg fából faragtak dugaszt.

A Vadludak csapatnak lengéscsillapító törése van. Ennyit tudtunk meg.

A mezőny nagyon nehéz terepen vánszorog. Tamásék inkább kimentek ma valamikor aszfaltra, kb. +70 km-es kerülőútra, mert szétverik az autót másképp. Sokan így vannak ezzel.

Szűk terepen jön megy az útvonal, kerülgettetik az utakat, településeket a szervezők.

Nincs hír arról, hogy 25-én kik indulnak el Maliba, kiszállva a versenyből.
2010.01.22. - Tinerhir-Mhamid
HírekA Mali Team időben beért a célba, Mhamidba, ehhez 3 feladatot kellett kihagyniuk.

Végre küldtek pár fotót, ezek a Galériában, a 2010-es albumban megtekinthetőek "Marokkó" címmel.


Tamás reggeli bejelentkezése szerint furcsa volt a pálya. Az autó elment mindenhol, csak a nagy dűnékre nem megy fel.

Volt viszont kősivatag, ahol 15 km/h-val mentek bő 3 órán át, olyan rossz a terep, mindössze 3 feladatért, ami összesen 15 pont. De aki ezt kikerülte, kihagyta és szintidőre beért, az meg 20 pontot kapott...

A versenyzőknek több szakaszon elő van írva sebességkorlátozás illetve a bukósisak viselete. Igen furcsa, hogy ahol a versenyzőnek 30 km/h-val szabad mennie, bukósisakot kell viselnie, ott a túrás és a szervező elmegy mellettük akár 50-70 km/h-val, sisak nélkül... a túrás meg röhög a versenyzőn!
A túrások ugyanazon a terepen, ugyanazon az útvunalon mennek, mint a versenyzők, megkapják mondjuk minden ötödik feladatot a versenyzői feladatok közül és röhögnek a markukba, sokkal olcsóbb nevezésért, sisak nélkül, stb.
2010.01.21. - Merzouga-Tinerhir
HírekTamás 9:45-kor bejelentkezett. Akkor rajtoltak el...
A mai távot és a szintidőt már nem tudta elmondani, indulniuk kellett.

Annyit lehet tudni, hogy a három európai és az első marokkói szakasz után a 15. helyen álltak!
Ezen a Merzouga-Merzouga dűnés körverseny valószínűleg rontott, hiszen a dűnékkel nem birkózott meg az autó.

Ennyi egyelőre, ha Tamás jelentkezik, frissítem a hírt. Mozsgai Endre ex-csapattárs

Tamás jelentkezett jan. 22-én, reggel 8 óra körül.


A Merzouga körüli körverseny dűnés nehézségei miatt visszacsúsztak a 21. helyre.

Jan. 21-én, a Merzouga-Tinerhir szakaszon nagyon jól ment az autó. Leengedett kerékkel több olyan homokba is sikerült bemenni, ahova néhányan nem merészkedtek be. Minden, vagy szinte minden feladatot megcsináltak, de lekésték a szintidőt, így csak a megszerzett pontok 80%-át fogják megkapni. Ezzel együtt valószínű, hogy előrébb jönnek a 21. helyről ismét.

Este Lisziék dakaros csapata és a Sandlander közelében táboroztak, akik első szóra kölcsönöztek némi kompresszorlevegőt, amivel Tamás a hűtőből ki tudta fújni a homokot. A levegőszűrő cseréje újabb 2 kg homokkal csökkentette az autó súlyát :)

Minden rendben van egyelőre.

Még nem tudják, Bamakoig mennek-e, vagy Agadirig, a versennyel. Ha Bamakoba akarnának menni, jan. 25-én a versenyt fel kellene adniuk és elszakadni a mezőnytől. Az adományuk viszont speciális: kerékpárok a Mali Kerékpáros Szövetségnek
2010.01.20. - Merzouga-Merzouga körszakasz
HírekTamás belejentkezett 10 órakor telefonon. Még nem rajtoltak el.

A mai napon Merzougából indulnak és oda is érkeznek vissza.
Jelenleg a 21. helyen állnak.
Érdekességképpen: Lisziék, a Dakarosok egyik csapata mögöttük van a versenyben :)

Volt egy kis gond a fedélzeti kamera videorögzítőjével, de megoldódott.

FRISSÍTÉS A NAP TOVÁBBI ESEMÉNYEIVEL!!!

Tamás este 8 körül is telefonált.

A mai etap körverseny volt, 5 órás szintidővel, tehát nem volt hosszú. Volt benne egy kisebb dűnerendszer, ez azért kifogott már az autón. Az egyik dűnére felautóztak, követve egy nyomot... a túloldalon nem volt lejárat. Az autó megállt orral az égnek, eleje szinte levegőben, alja felfeküdve, hátul a dűnén elásva... a Sandlander lehúzta 1 méternyit, és máris ment tovább. Még kétszer kellett ásni és a homokvasat használni.

Emiatt sok feladat kimaradt. Volt egy, melynél 6 koordinátapontot kellett megadott sorrendben érinteni... négy megvolt, de kettő a dűnék között volt, ahova ez az autó nem tudott bemenni. Szóval sok pont elveszett ma, pedig sokat is lehetett volna szerezni.

Élmény volt, de a homokon is meg kell tanulni autózni. Nagyobb kerék, kisebb súly, erősebb motor, és máris megy minden. Itt, ezen a terepen már tényleg csak az épített autók mentek jól.

Érdekesség: A Miss Hungary Touareg Team még mindig nem érkezett meg Merzougába. Tegnap még 400 km-re voltak, ma sem értek oda este 8-ig. Azért ez már siralmas. Hacsak nincs valami olyan problémájuk, amiről nem tudunk...
2010.01.19. - Nador-Merzouga
HírekTamás bejelentkezett a 028-as Mali Teamból 20:20-kor telefonon.

A komp út sima volt éjjel, a kabinban hidegebb volt mint kint, valami fújta be a levegőt ezerrel a kis légtér miatt.

10 perc volt a határátlépés, elindultak.

Poros, köves, sziklás a terep. Volt offroadban egy átlagsebességtartós szakasz, ahol 24 km/h-t kellett átlagnak kihozni.

Volt folyómeder átkelés (a szervezők pataknak jelezték), ahol egy állítólag 1 hónapos G Mercedes terepjáró motorja vizet ivott, tönkrement, most a Sandlander assistance vontatja. A többiek inkább kerültek ezután.

A Snickers Team (tavaly LusteeNet) autója kuplunghibás, 3 tonnás... a 2 tonnás Irány Bamako vontatja, előttük megy a Mali Teammal Tamás és János, takarítják az utat a mögöttük jövő vontatmánynak, CB-n szólnak, ha gödör, vagy valami akadály van. Amikor telefonált, épp akkor érték utol Szityut, aki szerelvényével a motorosokat támogatja, lehúzódott, elengedte a versenyzőket.

A telefonos bejelentkezés idején még kb. 170 km és némi Atlasz hegység volt hátra a mai célig, Merzougáig.

Az L300 jól megy, minden rendben van vele. Tamásék hangulata jó.

Kb. 20 fok van nakpözben, tavaly errefelé hó volt és hóvihar.
2010.01.18. - Perpignan-Almeria
HírekPerpignanból a hajnal 5 órai rajt után Tamás, János, az L300, azaz a Mali Team elindult Almeriába, a napi célba, ahonnan a komp 23 órakor indul Marokkóba.

Mivel nagy a távolság, de a szintidőt muszáj tartani, a kompot el kell érni, így a kisebb, általában 5 pont értékű feladatokból kihagytak, hogy odaérjenek.
A komolyabb feladatokat megoldották. De a kompot mindenképpen el kellett érni. 22 órakor eligazítás, majd átkelés a tengeren. A kompról lehajtva kapják meg a keddi feladatlapot, majd indulnak Nadorból Merzougába.

2010-ben tehát sikerült elérni a kompot, szintidőn belül. Tavaly késtünk 3 napot :)

Tanulság tegnapról és máról: olyan autóval, ami nem képes folyamatosan legalább 130 km/h-val (vagy kicsit fölötte :)) haladni, azzal nem lehet minden feladatot megoldani ÉS beérni szintidőre.

Ezt már a szervezők is bevallották. Nem megy.

Van felháborodás több nagyon gyorsan hajtó csapat miatt, akik nem tartják be a sebességkorlátozást, de mert "nagyon szomorúak voltunk a rajtnál" így az európai szakaszon senkit nem büntetnek a sebességtúllépés miatt, amit inkorrektnek tartunk. Szabály van, tessék betartani! A lassúbb autók, akik nem képesek gyorshajtani, emiatt kerülnek hátrányba a száguldozókkal szemben!

Azt hiszem, ez a jövőben befolyásolja majd az autóválasztást...

Az első nap utáni 12. helyük 27-re módosult, mert a szervezők nem hirdették ki a szintidőt, és a reklamálás miatt a késve beérő csapatok is megkapták teljes pontjaikat.
RTL Klub hírek 01.16-án
VideókRTL Klub hírek 01.16.-án itt:

Link
Új útvonal!
HírekA biztonsági problémák miatt megváltozott új útvonal a következő:

Verseny
2010.01.16. Budapest Mantova
2010.01.17. Mantova Perpignan
2010.01.18. Perpignan Almeria
2010.01.19. Nador Merzouga
2010.01.20. Merzouga Merzouga
2010.01.21. Mergouga Tinerhir
2010.01.22. Tinerhir Mhamid
2010.01.23. Mhamid Assa
2010.01.24. Assa Tarfaya
2010.01.25. Tarfaya Cap Draa
2010.01.26. Cap Draa Sidi Ifni
2010.01.27. Sidi Ifni Tafraoute
2010.01.28. Tafraoute Taliouine
2010.01.29. Taliouine Agadir

Kaland
2010.01.16. Budapest Mantova
2010.01.17. Mantova Perpignan
2010.01.18. Perpignan Almeria
2010.01.19. Nador Merzouga
2010.01.20. Merzouga Zagora
2010.01.21. Zagora Tata
2010.01.22. Tata Tatooine
2010.01.23. Tatooine Tarfaya
2010.01.24. Tarfaya Tarfaya pihenőnap
2010.01.25. Tarfaya Cap Draa
2010.01.26. Cap Draa Sidi Ifni
2010.01.27. Sidi Ifni Tafraoute
2010.01.28. Tafraoute Taliouine
2010.01.29. Taliouine Agadir
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2010.02.03. 21:23
Repülő várható érkezése 2010.02.04., 00:59, Ferihegy 2B! Tehát éjfél után érkezik!

2010.02.03. 21:17
A repülő késik, csak este 7 körül szállt fel Bamakobol!

2010.02.02. 21:38
Smile

2010.02.02. 19:57
A repülő Ferihegy2-re érkezik 20:10-re. Akik velünk együtt szeretné fogadni őket azokkal a reptéren 19:45-kor találkozunk.

2010.02.01. 08:51
A repülőgépük várhatóan 02.03-án 20:20-ra érkezik Ferihegyre. Mi ott várjuk őket! Wink

2010.02.01. 08:14
VÉGRE BAMAKOban VANNAK! CÉLBA ÉRTEK! Grin Már várunk haza!

2010.01.28. 18:23
Sziasztok! Most beszéltem a Tamással, és minden OK!!!! :-) Biztonságban vannak!!! :-) Wink

2010.01.26. 21:27
Sajnos nincs újabb hírem... de Mauritániában nem működnek a magyar mobiltelefonok.

2010.01.25. 21:07
Néhány órája elfoglalták hotel szobájukat Dakhlaban és most mennek egy megbeszélésre. Amint érkeznek friss hírek, jelentkezünk. Sajnálom, hogy ezzel a döntéssel a versenyt fel kellett adniuk.

2010.01.25. 00:33
Most értek csak be a táborhelyre. Délutánig nem indul tovább a mezőny. Reggel eldől ki megy tovább Bamakoba és ki az aki folytatja a versenyzést és Marokkóban marad.

2010.01.22. 16:36
Köszönöm! Smile

2010.01.21. 21:47
Ági...Boldog Névnapot!!! Smile Cool

2010.01.21. 21:21
Köszönjük Endre, hogy viszed az oldalt és a fiúkról mindig friss hírekkel szolgálsz. Wink

2010.01.21. 14:12
A www.mali.hu oldalon azt írják, ma 10-kor bejelentkeztek és a 15. helyen állnak! Hajrá fiúk! Smile

2010.01.18. 22:06
Hajrá! Csak így tovább, jó utat és mégjobb versenyt Smile

Generálási idő: 0.01 másodperc 1,061,724 egyedi látogató