2010.01.18. - Perpignan-Almeria
Írta: mozsgai68 - Dátum: 2010.01.18. 20:24
Perpignanból a hajnal 5 órai rajt után Tamás, János, az L300, azaz a Mali Team elindult Almeriába, a napi célba, ahonnan a komp 23 órakor indul Marokkóba.

Mivel nagy a távolság, de a szintidőt muszáj tartani, a kompot el kell érni, így a kisebb, általában 5 pont értékű feladatokból kihagytak, hogy odaérjenek.
A komolyabb feladatokat megoldották. De a kompot mindenképpen el kellett érni. 22 órakor eligazítás, majd átkelés a tengeren. A kompról lehajtva kapják meg a keddi feladatlapot, majd indulnak Nadorból Merzougába.

2010-ben tehát sikerült elérni a kompot, szintidőn belül. Tavaly késtünk 3 napot :)

Tanulság tegnapról és máról: olyan autóval, ami nem képes folyamatosan legalább 130 km/h-val (vagy kicsit fölötte :)) haladni, azzal nem lehet minden feladatot megoldani ÉS beérni szintidőre.

Ezt már a szervezők is bevallották. Nem megy.

Van felháborodás több nagyon gyorsan hajtó csapat miatt, akik nem tartják be a sebességkorlátozást, de mert "nagyon szomorúak voltunk a rajtnál" így az európai szakaszon senkit nem büntetnek a sebességtúllépés miatt, amit inkorrektnek tartunk. Szabály van, tessék betartani! A lassúbb autók, akik nem képesek gyorshajtani, emiatt kerülnek hátrányba a száguldozókkal szemben!

Azt hiszem, ez a jövőben befolyásolja majd az autóválasztást...

Az első nap utáni 12. helyük 27-re módosult, mert a szervezők nem hirdették ki a szintidőt, és a reklamálás miatt a késve beérő csapatok is megkapták teljes pontjaikat.