2010.01.25. - Irány Dakhla!
Írta: mozsgai68 - Dátum: 2010.01.25. 21:23
A FŐ HÍR: A Mali Team sok más csapattal együtt elhagyta a Budapest-Bamako hivatalos útvonalát.

Miután Tamásék éjjel fél 1 körül beértek a célba, aludtak egyet. Délelőtt szereltek, pótolták az elveszett olajcsavart, majd átnézték az autót.
A kartervédő alulról ráidomult a motorblokkra, annyit kapott. Az erősített BF Goodrich abroncsok bütykeinek harmada eltűnt, tőből letörött. Az elmúlt napok sziklás-köves útjai alaposan megtépázták az autót. Defektjük eddig nem volt, de ezzel a megtépázott gumival ha tovább mennek, hasonló utakon, akkor már nem úszták volna meg.

Pl. a Raid Adventure Team 2, Ulrichovával is kapott annyi defektet naponta, amenniy pótkereke nem volt...
A Raid Adventure Team 1, Jan Ulrichhal pedig szintén totálkárra törte magát 2-3 napja, de mi csak most tudtuk meg.

A Budapesti Honvéd Dreamteam összetörte a kocsija elejét, a Sandlander mindhárom autója gondokkal küzd, a We solve it 2 feladta motorhiba miatt, a Liszi Bau dakaros team autójában motort kellett cserélni... Snickers és Vadludak, valamint egy másik L300-ban lengéscsillapító törés, szakadás, Duna TV felborult szétszakadt futómű miatt, Raid Adventure 1 felborult, a 058-as Nador is felborult ma... kemény az idei verseny.


Szóval... a 028-as Mali Team ma déltájban, több más csapattal együtt elindult Dakhla-ba, Nyugat-Szaharába. Oda is értek, szállodában és kempingben alszanak az ott lévő csapatok, összesen 40-50 autó. Ott van Villám Géza, a kamion, több CH-s rajtszámú autó, szóval sokan.

Nyugat-Szaharába minden további nélkül beengedték őket, az ellenőrzőpontokon csak intettek a hatóságok, menjenek csak. Még egy trafipaxnál is elengedték őket, látva a rajtszámot, pedig kicsit gyorshajtottak.

Most Villám Géza szervezésében eligazítás, megbeszélés van Dakhla-ban a hogyan továbbról. Holnap, január 26-án elindulnak Mauritána felé, és aztán Maliba, Bamakoba. Ha minden jól megy... reméljük nem esik bajuk.

Update, éjfél felé érkezett információból:

Megvolt a ma esti eligazítás. Mauritánia nagyon várja a csapatokat és igyekszik mindent megtenni a biztonságukért. Köszönik, hogy mennek.

Egy hotelban szálltak meg. Itt volt lehetőség net kapcsolatra is, így tudott Tamás küldeni néhány új képet. Nagyon lassú a net, nehezen jönnek át a levelek, fotók. A hangulat jó.
Szóval a versenyt feladták, de az adományok haladnak Mauritánia és Mali felé az autósokkal - már nem a versenyzőkkel.
Ha Isten is úgy akarja a csapatok idén is megteszik a Budapest - Bamako távot, reméljük minden gond nélkül. Holnap /azaz már ma/ déltől már valószínűleg a mobilokon nem tudjuk elérni őket, csak a műholdas telefonon. Bár L300Tom Tamás mondta, hogy próbál venni megint egy Mauritán feltöltő kártyát és arról akkor tud hívni. Hát idén megtörtént, hogy a Budapest - Bamako futam ketté vált, az ötödik futam a verseny kezdetétől.
Nem a bajt mennek keresni, egyszerűen csak a Budapest - Bamako Budapesten kezdődik és Bamakoban ér véget.
A katonák a mauritániai táborhelyen fogják őket várni és ott tartanak eligazítást, ami a marokkói határtól kb. 10 km-re lesz.
A Vadludak sajnos nem tudnak velük tartani mert az egyik tagnak nincs vízuma. Ő az utolsó pillanatban csatlakozott, mert az eredeti csapattag eltörte a lábát.


Ezt üzenték a Mali Teamból.