Budapest-Bamako közlemény - 2008.12.19.
Írta: mozsgai68 - Dátum: 2008.12.19. 22:40
Szaharai sztárparádé a Budapest-Bamakon

Bud Spencer mikrobusszal, Fábry Sándor mentővel, Semmi Kis Tünde motorral rajtol a nagy afrikai futamon.

Budapest, 2008. december 18 - A Budapest - Bamako január 17-i rajtján nemzetközi és magyar hírességek is rajthoz állnak, hogy próbára tegyék magukat a közel 10,000 kilométeres sivatagi versenyen. Nem először indulnak ismert személyiségek a világ legnagyobb szaharai rallyján.

Az év szenzációja, hogy Budapestre várják Bud Spencert, aki egy magyar csapat tagjaként indul el Afrikába. A Bud Spencer Bamako Team már felkészült az útra. “A jármű készen áll. Az oltásainkat megkaptuk és a művész úr helyét is kialakítottuk a hátsó ülésen.” - nyilatkozta Szögi Csaba, a csapat kapitánya. A termetes olasz navigátornak bőven lesz helye a Volkswagen T4-ben. A rallysok nem csak egy teljes üléssort tartottak fenn neki, de még egy névtáblát is elhelyeztek az ülésen tiszteletük és hálájuk jeléül. “Most majd élőben láthatjuk, hogy igaziból milyen Piedone Afrikában” - tette hozzá tréfásan a 28 éves informatikus.

Az Esti Showder sztárja, Fábry Sándor mentőautóval indul a Szaharába. Ő lesz a mentő sofőrje. Az autó a rally végén egy szegény sorsú mauritán kisváros nemcsak első ambuláns kocsija, de egyetlen gépjárműve is lesz. Fábry is megkapta már a kötelező oltásait és izgatottan várja a január 17-i rajtot. “Mentőautóval a Szaharában. Egy Rejtő Jenő könyv címe is lehetne ez. Utunkat Rejtő emlékének ajánljuk.” - nyilatkozta a showman. A Charity March nevű segélyszervezet és az Afrikai Magyar Egyesület által szervezett akcióban még három másik Mercedes M307-es mentőautót juttatnak el a térségbe önkéntes sofőrök és navigátorok, akik vállalják a nem mindennapi kaland megpróbáltatásait.

A 620 külföldi és magyar induló között ott lesz Dammak Jázmin, a Miss Universe Hungary 2008 és Freire Szilvia, a Miss World Hungary idei nyertese is. Hazánkat a két királynő fogja képviselni a futam jótékonysági eseményein. A lányok egyébként a rally mezőnyével haladnak a Mali Köztársaság fővárosáig és ugyanazokkal a nehézségekkel kell megküzdeniük, mint bármelyik indulónak. A két szépségkirálynő már az év közepén megkezdte a felkészülést az embertpróbáló kihívásra. Szeptember közepén sikeresen teljesítették a Budapest-Bamako felkészítő futamát, a Budapest-Makót. “Már nagyon várom az utat. Imádom Afrikát.” - nyilatkozta Dammak Jázmin, aki gyermekkorát Mozambikban töltötte.

A 2005-ös Miss Hungary, Semmi Kis Tünde is ringbe száll az idei Bamakon. Ő azonban sokkal nagyobb fába vágta a fejszéjét. Egy KTM motorkerékpár nyergében fogja átszelni a Szaharát. A hihetetlen erőt és energiát igénylő telejesítményben a veterán Dakar motoros, Perepatics Richárd lesz Tünde társa és mentora. “Tudom, hogy nehéz lesz. Minden nap edzek. Nagyon jó formában vagyok és úgy érzem, hogy maximálisan fel vagyok készülve” - nyilatkozta a szépségkirálynő, aki egyébként az egyetlen női motoros a mezőnyben.

A szelíd motorosként is ismert Buza Sándor viszont nem két keréken, hanem egy Hyudai H100-as kisbusz volánja mögött vág neki a 8 országon és két kontinensen áthaladó futamnak. “Semmitől nem félek és hihetetlen nagy várakozásokkal nézek a kaland elébe. Mindenre kiváncsi vágyok és már alig várom az indulást.” - nyilatkozat a műsorvezető.

A negyedik alkalommal megrendezendő Budapest-Bamako a legnagyobb szaharai autóverseny. A negyvenöt ország színeit felvonultató mezőnyben 212 autó, 31 motor, 6 teherautó és 3 busz áll rajthoz a magyar fővárosban január 17-én reggel. A befutó Mali fővárosában lesz január 31-én reggel.

További infomációk:

www.BudapestBamako.org
budspencerbamako.extra.hu
www.charitymarch.org
www.ahu.hu
www.showder.hu

Az olasz színész helye már meg van a kocsiban
budspencerbamako.extra.hu/coppermine/albums/userpics/10001/kép_014.jpg
(Forrás: Bud Spencer Bamako Team)

Buza Sándor is készen áll az útra
www.budapestbamako.org/csapat_pic2008/team739_1.jpg
(Forrás: Buza Sándor)

Semmi-Kis Tünde a Kiskunsági futóhomokon gyakorol
www.budapestbamako.org/csapat_pic2008/team1290_2.jpg
(Forrás: Semmi Kis Tünde)