Meghívó
Írta: mozsgai68 - Dátum: 2009.01.13. 23:07
Tisztelt Támogatónk, kedves Barátunk!

Egy évnél több is eltelt, mióta felmerült a polgárőr csapat indításának ötlete a Budapest-Bamako - The Great African Run nemzetközi jótékonysági autóversenyen.
A Paris-Dakar elköltözése óta ez a legnagyobb szaharai autóverseny. 2009-ben sok profi csapat is rajthoz áll, így nekünk, amatőröknek nem sok esélyünk van.
De nem baj!

A Polgárőrök Bamakoba csapat sok buktatón átvergődve, folyamatos anyagi nehézségekkel küzdve végül is 90 nap alatt állt fel mai formájában, 90 nap alatt teremtette elő felszerelését, felkészítette autóját, összegyűjtötte útiköltségének egy részét. Összegyűjtött adományunk értéke mintegy három millió forint! Kötszer, cipő, ruha, játék, gyógyszer, vitamin, élelmiszer, iskolaszer, sportszer, műszaki cikkek... 4 köbmétert foglalnak csak a mi adományaink azon a kamionon, mely a csapatok közös gyűjtését viszi Mauritániába és Maliba! További 350 liternyi rakteret töltenek ki versenyautónkon is.

2009. január 17-én, valamivel 9 óra után elindulunk. Közel 9000 kilométer, vagy akár több. Oda. Majdnem annyi visszafelé is.

Újoncként, széria autóval, első polgárőr csapatként elindulunk, hogy a 3 millió forintnyi adomány eljusson eme szegény országokba, elindulunk hogy a magyar polgárőrség hírét vigyük, hogy az megkapja az őt megillető hírverést a médiában, hogy a lakosság megismerje a polgárőrség eme karitatív oldalát is.

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves barátait rövidke szentendrei búcsúzásunkra, melyet 2009. január 16-án, 12:00 órakor tartunk Szentendrén, a Dobogókői út 1. sz. alatti Városkapu üzletházban található Corner 11 Bowling & Pub-ban.

Bemutatjuk csapatunkat, az autót, adományaink egy részét.
A kis találkozóról egyenesen a másnapi rajt helyszínére megyünk majd, Budapestre, a Felvonulási térre.

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves barátait 2009. január 17-én, 08:45-re Budapestre, a Felvonulási térre, amikor is kezdetét veszi a 4. Budapest-Bamako rajtceremóniája.

A Polgárőrök Bamakoba csapat tagjai 07:30-tól várják az érdeklődőket ezen a napon a rajt helyszínén. A rajtceremóniáig bárki besétálhat az autók közé, ismerkedhet a járművekkel, a csapatokkal. Várjuk!

Az autók a himnuszok, üdvözlő beszédek elhangzása után, körülbelül 09:30-tól indulnak el, egyesével, a csapatok rövid hangosbeszélős bemutatásával.

Köszönjük szponzoraink támogatását, családjaink megértő elnézését és segítségét, melyet tervünk megvalósításához nyújtottak!

A csapat hazaérkezése 2009. február 11-e és 13-a között várható.


Üdvözlettel

Mozsgai Endre, Szabó Tamás, Svigelj Sándor
a Polgárőrök Bamakoba csapat és a Polgárőrség Szentendre tagjai!