Friss Hírek - 2009.01.24
Írta: scorpio05 - Dátum: 2009.01.25. 10:48

 

8. Nap Január 24.

Cél: Tropic Of Cancer Napi autózás: 740 km

A tegnapi kimerítő terep után jól fog esni egy kis lazítás és a betonút. A mai nap folyamatosan táblákat fogsz látni, amely a föld alatt szunnyadó aknákra emlékeztet.Ezért ma nem is igen kell letérni az aszfaltról. Smaraban tankolj meg és vásárolj be. Menetközben átmegyünk Nyugat Szahara legnagyobb városán, Laayoune-on, ahol szintén lehet tankolni. A mai nap egy picit

lazábbra lehet venni. Két érdekesség van, amit nem árt kihagyni. Az egyik egy csodás szűz tengerpart. A másik pedig egy termálforrás. Ha a termálforrást megtalálod, akkor zuhanyozz le itt. Néhány Dirhamért egy gondnok néni féle megnyitja a föld mélyéről magas nyomással kitörő vízcsapot. Masszázs és zuhany egyben. Engedj másokat is hozzá férni. Mindkettő a mai feladatok között van. A cél előtt van egy rövid földutas speciál szakasz, ahol elég könnyű eltévedni és elásni magad a homokban. Ha sötétedés után érsz már ide, akkor ne nagyon próbálkozz vele, mert nem éri meg. Az esti tábor a tengerparton lesz a Dakhlai félszigethez vezető ellenőrző ponttól délre.

Aki nem akar sátrazni vagy zuhanyra vágyik, az több szállodát is talál Dakhlában. Dakhlában lehet szerelni és vásárolni is. Akinek csak vásárlásra van szüksége, az az ellenőrző pont után a Dakhlához vezető úton talál egy jól ellátott benzinkút boltot, és nem kell bemenni a városba.

A mai tábortól nem messze a tengerparton egy osztriga farm van. Aki ma nem babkonzervre vágyik, hanem halra és friss osztrigára, annak ajánljuk ezt a koordinátát:

N23 48.106 W15 44.263

BIVOUAC N23 47.516 W15 44.400