Friss Hírek - 2009.01.25
Írta: scorpio05 - Dátum: 2009.01.25. 10:57

9. Nap. Január 25.

Cél: Bou Lanoar Napi autózás: 425 km

A mai nap minimális lesz a versengés. Ez inkább csak egy összekötő szakasz, amit átjuttat Mauritániába. A mai napot pihenő napként kell felfogni. Lelkiekben készülj rá, hogy a határátkelés olyan 6-8 órába fog telni. A földrajzrajongókat talán érdekelheti, hogy az El Agroubtól délre ma átszeljük a Ráktérítőt. A helyszínt mi más is jelezhetné, minthogy magyarul ki van írva egy táblára, hogy RÁKTÉRÍTŐ. A Budapest-Bamako ajándéka a világnak egy magyar feliratú

RÁKTÉRÍTŐ tábla. N23 26.362 W15 57.969 Ha azt látnád, hogy a tábla ki van dőlve, akkor légy szíves állítsd vissza, és öntsél rá egy kis betont. Jó lenne, ha mindenki egy pici apró ajándékot elhelyezne a tábla előtt megemlékezve arra, hogy itt járt. Játék kutyus, kulcstartó, Budapest képes lap, stb. Légy szíves ne szemetet rakjatok ki! Utána Gueguaratig nem igen lesz semmi érdekes. A homokkedvelők ma már igazán kiélhetik magukat, mert rengeteg homok lesz. Több katonai ellenőrző ponton is át kell majd haladni. Nem árt, ha kéznél vannak mindig a papírok. Az utolsó benzinkút olyan 80 kilométerre van a határ előtt. Itt nem árt tankolni. Itt még olcsóbban van a benzin. Van egy kis kávézó is. Ideális hely a tömény alkohol elrejtésére. Utolsó olcsó benzinkút koordinátái:

N22.03.264 W16.44.836

Itt töltsd tele magad és a kannáid. Innentől 3x annyiba kerül majd az üzemanyag. A másik, amire figyelni kell ma, az a traffipax. Az utolsó kút után októberben 120-szal letraffipaxozott a rendőr egy kőrakás mögül. Hosszasan magyarázta, hogy tiszteletben kell tartani a szabályokat majd 400 Dh bírságot szabott ki. Ma reggel korán induljon el mindenki, aki tud. A marokkói határ 1-kor általában bezár, ebéd és imádkozás miatt. A 2005-ös Bamakon 2 órát kellett várni, hogy újra kinyissanak. A papírmunka kicsit macerás, és lassan megy. Türelmesen és tisztelettel kezeld a szituációt. Ne legyél a rohanó, stresszes európai. Ha sikerül a bürokrácián átküzdeni magad, akkor jön a neheze.

A mai táborhely Bou Lanoartól néhány kilométerre, délre van egy nagy homokdűne között. Ha a Google Earthbe beírod a koordinátát a világ_rb_l is látszik a dűne. Bou Lanoárban vegyél vizet és tankolj tele. Legyen egy kis kannád, amit fel tudsz tölteni vízzel, hogy időnként meg is tudjatok mosakodni. Ha valaki szállodára vágyik az Nouadhibouban talál szállodát, de az legalább egy óra autózásnyira van. A Hotel Al Jazeera az egyetlen használható hotel a városban. Ha úgy döntötök, hogy Nouadhibouban éjszakáztok, akkor a városban legyetek óvatosak. Matrózok, kurvák, zsebtolvajok, illegális kivándorlók „rejtőjenői” kavalkádja Nouadhibou.

BIVOUAC N21 12.363 W16 27.752