A jótékonyság napja Bamakoban - 2009.02.01.
Írta: mozsgai68 - Dátum: 2009.02.01. 17:18
Ismét egy nagy SZIASZTOK Bamakobol!

Na... aludtunk rá egyet. Ez van, megtettük amit tehettünk nagyobb kockázat nélkül.

Ma délelőtt elmentünk egy itteni nyomornegyedbeli iskolába, ahova kb. 1200 gyerek jár. Átadtunk egy 80x60x40 cm-es és egy 60x40x40 cm-es ládányi iskolaszert. Kréta, zsírkréta, füzetek, tollak, ceruzák (ezernél több darabokat gondoljatok!), hegyezők, ragasztó, cellux, olló, számológép (napelemesek), térképek, falitérképek, tűzőgépek, irattartók, radírok... fene tudja már, mi mindent csomagoltunk be 3 héttel ezelőtt. (Fotók lesznek este a csapathonlapon!)

Utána egy klinika következett, ahova szerencsésen megérkezett adományunk, bár kissé összenyomorgatott dobozokban. A Hercegh Special Trans kamiont ugyan kétszer is megcsapolták útközben (marokkói vámudvarban!!!), de a mi kötszer és egyéb rakományunk megmaradt.

Most foci lenne... Tamás megy, én inkább gépészkedek. Tiszta por minden. Mint a púder, olyan finom homok ette bele magát mindenünkbe. Takarítom sűrített levegővel a laptopot, navit, fényképezőt, kamerát. A fényképezőm beragadt, nem működik az optika, mindig beakad. Gondolom tele van porral.

Mosnom is kell még. Pulóvert, kabátot, gatyát, zoknit, pólót minimum. A farmerom mereven megáll, ha kilépek belőle... már tanítom járni is...

Ma még olajcsere a kocsin. A kerülő és alternatív utakkal együtt valószínűleg az eddigi leghosszabb Bamakot teljesítettük. Kár, hogy nem mérték a többiekét, ezért elhozhattunk volna még egy különdíjat.

Óra szerint 11120 km-t jöttünk!

7500 az olajcsere periódusa a kocsinak hivatalosan :) De a Metabond olajjal és adalékkal ez valószínűleg még mindig bírná.

Ha ma elintézünk minden technikai dolgot, leszedjük a tetőcsomagtartót is (1-2 liter/100 km többletfogyasztást és sebességvesztést okoz). Holnap reggel piac, ajándékvásárlás, és a tervezettnél hamarabb, már holnap délelőtt elindulunk haza, ha minden jól megy. A tetődobozaink és a raktéri dobozaink között több összetörött útközben, ezeket le kell selejteznünk. Lámpák, egyéb eszközök sérültek meg az ugrások, rázkódások közben. Több tízezer forint kár esett a dolgainkban.

Várható útvonal hazafelé:
Bamako-(Mauritánia) Kiffa-Nouakchott-Nouadhibou-(Marokkó) Laayoune-Agadir-Marrakech-Casablanca-Rabat-kompátkelés-(Spanyolország) Valencia-Barcelona-(Franciaország) Nizza környéke - Torino környéke-Budapest

Szerintünk 7 éjszakázással, 8 nap alatt hazaérhetünk. Február 11-re hazaérhetünk. Mehetnékünk van. Pedig biztos lenne mit megnézni a környéken. De hiányzik a család.