2023.02.05. 21:38
Navigáció
· Főoldal
· A Budapest-Bamako
· Hírek
· A Csapat tagjai
· Szponzoraink
· Cikkek
· Útvonal
· Térkép a 2009-es útvonalról!
· Letöltések
· Linkek
· Kapcsolatfelvétel
· Keresés
· Galéria
· Elérhetőségeink
· BLOG
· Videók
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 44
· Legújabb tag: kizybaba
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Visszapillantó - Ez történt 2008. október közepétől karácsonyig.
ÍrásokÍrta: Mozsgai Endre

Október 14-én azt hittem vége. Mondjuk ha 14-e keddre esik, általában rossz napom van. Mint babonáséknál a péntek 13.

Aznap mondott nemet egy támogató korábban többször is megígért másfél millió forintos támogatásra. Pedig kezet fogtunk rá, egymás szemébe nézve, ami nálam szerződésnél komolyabb, mert a becsületről van szó!
Akkoriban derült ki, hogy a tavasszal nekünk ígért használt terepjárót nem tudni, mikor kapjuk meg, megkapjuk-e egyáltalán.

Egy-két nap alatt elúszott az autó és másfél millió forint reménye. Ott álltam egy fős túrakategóriás nevezésemmel, szinte csapat nélkül, alaposan megnyirbált reményekkel. Rosszul aludtam aznap. Meg másnap. Meg még egy darabig.

2007. novembere óta foglalkoztam a versennyel. Tavasztól egy "producerben" bíztam, aki komoly segítséget, mindent megígért. Felkészített autót, szponzort, egyebet. Nem csak nekem, hanem a Szentendrei Tűzoltóságnak is, akik tűzoltóautóval és terepjáróval jöttek volna a versenyre. Nem jött össze.

2008. október közepén nem volt semmink. Ekkor kezdtem szinte félőrülten helyet keresni magamnak más csapatokban. Menni akartam Bamakoba, nem számít, mennyibe kerül a zsebemnek!
Megráztam magam, írtam ismerősöknek, írtam a Budapest-Bamako fórumra... jöttek, lettek lehetőségek.

Orbán Robi Nagyatádról... szintén egyedül, egy 2 személyes Jeep-vel. Aztán a Sat.hu csapatnál két nappal hívásom előtt betelt a hely. Orbán Robi beszállt az Akibújt csapatba, ők közelebb laknak hozzá. A Brilum Dreamteam olyan feltételeket mondott, amiket nem tudtam vállalni.

És akkor jött L300Tom, Szabó Tamás. Ő egyedül maradt, versenynevezéssel, autóval, de csapattársak nélkül. Találkoztunk, összefogtunk.
Október 28-án mentünk be együtt a Budapest-Bamako irodába, elintézni a formalitásokat, a csapategyesítést. Maradt egy főnyi túranevezésünk... ezt végül Tarsoly Dániel barátunk megvette kedvezménnyel a Fertő csapat navigátora számára.

Elkezdtünk dolgozni. Új szponzori anyag, honlap átépítés, és gyerünk! Az üzleti és emberi morál nem jó Magyarországon. 60 nap alatt kettő megkeresett vállalkozás válaszolt magától. Mindenki mást úgy kell hívogatni, még egy nemleges válaszért is! Annyira nem képesek, hogy egy hivatalos megkeresésre (ombudsman szerint az e-mail is az!) egyáltalán válaszoljanak! Miből állna egy válasz e-mailt küldeni, hogy köszi, de nem támogatjuk, mert csak?! Mindegy... cégek. Különösen nem szerettem meg a bankokat. Szerintem külön arra tartanak egy telefonszámot, hogy azt kell hívni, ott van a marketing vagy értékesítési vezető/igazgató úr, ő tájékoztat - mondják. A Santander Banknál például ezt az igazgatót 4 hétig nem lehetett elérni a munkahelyén, munkaidőben, irodai telefonján. Szerintem ez kamu.

Ismerős cégeknél próbálkoztam, kapcsolatokat kerestem... gyűltek az ígéretek, elindult a dolog, 30-50 ezrenként. A legnagyobb támogatás kb. 300 ezer Ft, amit össze lehetett gründolni - életemben először csináltam ilyet, talán nem is olyan rossz az eredmény. Ha mindenki ideadja, amit ígért, akkor közel 1 millió készpénz gyűlik össze. Ezen kívül formaruha, matricázás, motorolaj és adalékok, alkatrész, autószerelési kapacitás, 4 db autógumi érkezett "természetbeni" felajánlásként. Meg egy mobiltelefon SIM-kártya, amit használhatunk az út alatt és nem mi fizetjük a díját. Az oltások java része, a maláriagyógyszer szintén támogatótól származik.

Eltelt nagyjából 60 nap.
Most már egyben áll az autó, megerősítve a rugók, kicsit megemelve a karosszéria. Lecserélve a vezérműszíj, balanszszíj, feszítőgörgők. Kitakarítva a hűtőrendszer. Lecserélve az ékszíjak, izzítógyertyák.

Fenn vannak az új gumik. Vettünk négyet tartalékba, külön felnin vannak már.

Tamás és bátyja elkészítettek egy dobozos tárolót az autó aljába. Elkészült egy védőcső az autó aljára alöl, egy "vadrács", amin a ködlámpák vannak.
Fenn van a grafika, a matricák, szponzori feliratok java része. Megvan a szponzorlogós formaruha. Megvan néhány százezer forintnyi készpénz. Elköltöttünk saját zsebből legalább egymilliót már felszerelésre, egyebekre (navigáció, lámpák, rántókötél, sekli, homokvas, napelem, plusz 4 gumi, sátor, hálózsák, sárgalázoltás, biztosítás, vízum, szállásfoglalás, stb.).

Szerelünk. Próbálunk úgy pakolni, hogy ne kelljen tetőcsomagtartón terhet vinni. Közben Tamáséknél és nálunk is napról napra gyűlik az adomány. Méz, játék, füzet, ceruza, toll, hegyező, vonalzó, körző, ruha, mogyorókrém, lekvár, cipő, kötszer, fertőtlenítőszerek, stb.
Bekerül lassan a CB, a plusz akksi amit napelemek táplálnak, sziréna. Felkerül a 2 m-es CB antenna talpa, de Európában csak a rövid, "kamionos" antennát használjuk, különben nem férnénk be alagutakba, nem férnénk át felüljárók, hidak alatt.
Jönnek a távolsági kiegészítő fényszórók, a LED-es helyzetjelzők éjszakai vontatás, parkolás esetére, térvilágító lámpa szereléshez. Bekerül lassan a hűtő, az inverter, mindenféle tartó, rögzítő, csatlakozó... üzemelnie kell a navigációnak, telefonoknak, a rádióknak, a töltőknek, a laptopnak, a műholdas telefonnak.

Egy hete kiderült, mégis megkapjuk a tavasszal ígért terepjárót. Nem baj, jó lesz jövőre anyagi forrásnak egy használható autó megvételéhez (a Polgárőrség Szentendre részére).

Naponta szembesülünk tényekkel, jókkal és rosszakkal egyaránt az úttal kapcsolatban. Lelkesedünk és problémamegoldunk, szükség szerint. Immár családostul. Van még úgy 3-4 kényelmes napnyi összeraknivaló az autón. Meg talán 2 napos bevásárlás.

Még 27 nap a rajtig.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2010.02.03. 21:23
Repülő várható érkezése 2010.02.04., 00:59, Ferihegy 2B! Tehát éjfél után érkezik!

2010.02.03. 21:17
A repülő késik, csak este 7 körül szállt fel Bamakobol!

2010.02.02. 21:38
Smile

2010.02.02. 19:57
A repülő Ferihegy2-re érkezik 20:10-re. Akik velünk együtt szeretné fogadni őket azokkal a reptéren 19:45-kor találkozunk.

2010.02.01. 08:51
A repülőgépük várhatóan 02.03-án 20:20-ra érkezik Ferihegyre. Mi ott várjuk őket! Wink

2010.02.01. 08:14
VÉGRE BAMAKOban VANNAK! CÉLBA ÉRTEK! Grin Már várunk haza!

2010.01.28. 18:23
Sziasztok! Most beszéltem a Tamással, és minden OK!!!! :-) Biztonságban vannak!!! :-) Wink

2010.01.26. 21:27
Sajnos nincs újabb hírem... de Mauritániában nem működnek a magyar mobiltelefonok.

2010.01.25. 21:07
Néhány órája elfoglalták hotel szobájukat Dakhlaban és most mennek egy megbeszélésre. Amint érkeznek friss hírek, jelentkezünk. Sajnálom, hogy ezzel a döntéssel a versenyt fel kellett adniuk.

2010.01.25. 00:33
Most értek csak be a táborhelyre. Délutánig nem indul tovább a mezőny. Reggel eldől ki megy tovább Bamakoba és ki az aki folytatja a versenyzést és Marokkóban marad.

2010.01.22. 16:36
Köszönöm! Smile

2010.01.21. 21:47
Ági...Boldog Névnapot!!! Smile Cool

2010.01.21. 21:21
Köszönjük Endre, hogy viszed az oldalt és a fiúkról mindig friss hírekkel szolgálsz. Wink

2010.01.21. 14:12
A www.mali.hu oldalon azt írják, ma 10-kor bejelentkeztek és a 15. helyen állnak! Hajrá fiúk! Smile

2010.01.18. 22:06
Hajrá! Csak így tovább, jó utat és mégjobb versenyt Smile

Generálási idő: 0.02 másodperc 942,718 egyedi látogató